Та-Одесса - отдых в Одессе

Туризм и отдых в Одессе

 
 
Статьи | Новости | Курорты | Отдых | Информация | Личный кабинет
 
 

 

9 способів покращити роботу мозку

Статьи об отдыхеВсе подрядЗдоровье 9 способів покращити роботу мозку

 

Наш мозок постійно змінюється. Він здатний вивчати нову інформацію, створювати нові зв’язки та відновлювати пошкоджені. Протягом усього життя ми набуваємо знань та отримуємо більше досвіду, а мозок продовжує розвиватись. Тому дуже важливо підтримувати його роботу, щоб забезпечити кращу працездатність та засвоюваність нового матеріалу. Пропонуємо нашим читачам кілька ефективних рекомендацій.

Спробуйте нову діяльність

Будь-яка нова діяльність покращує роботу мозку завдяки ефекту «нейропластичності»: зустрічаючи нові виклики або вивчаючи новий матеріал, мозок стикається з новими стимулами, завдяки чому активується мережа нейронів. Завдяки цьому формуються нові з’єднання між ними та зміцнюються вже існуючі. Так покращуються когнітивні функції, увага та пам’ять. Тому нові виклики та досвід розвивають мозок, а також збільшують його потенціал. Спробуйте навчитись грати на музичному інструменті, розгадувати головоломки або вивчити нову мову, і ви дійсно побачите, наскільки пластичний ваш мозок.

Правильно харчуйтесь

Для забезпечення правильної роботи мозку дуже важливо зробити акцент на здоровому харчуванні. Обов’язково слід включити до раціону:

  • жирні кислоти Омега-3: вони зазвичай концентруються у рибі (наприклад, лососі або оселедці), горіхах та насінні льону;
  • антиоксиданти: містяться в овочах, ягодах, фруктах та зеленому чаї. Їх основна функція — захист клітин від окислювального стресу;
  • вітаміни групи В: можна знайти у яйцях, м’ясі, горіхах, спаржі, брокколі тощо.

Неймовірно важливо вживати достатню кількість води для забезпечення правильної роботи мозку. Натомість слід уникати зайвого споживання цукру, а також насичених жирів. Для оптимальної функції мозку дійсно варто дотримуватись збалансованого харчування.

Не забувайте про активний рух

Дуже важливо вести активний спосіб життя. Він позитивно впливає на роботу мозку, адже покращує кровообіг. Завдяки цьому до мозку надходить більше крові. Активність сприяє виділенню нейротрофічних факторів, які активують ріст нейронів. Невеликі фізичні навантаження знижують рівень стресу та вивільнюють корисні хімічні речовини на кшталт ендорфінів. Завдяки цьому поліпшується настрій та функції мозку.

Забезпечте собі повноцінний відпочинок

Насправді повноцінний сон дуже важливий для покращення роботи мозку. Наприклад, під час відпочинку мозок опрацьовує та оновлює інформацію, яку він отримав протягом дня. Це покращує пам’ять та навчання. Крім того, сон сприяє відновленню енергії, яка необхідна для оптимальної роботи нейронів та нейротрансмітерів. Недостатній сон призводить до змін в настрої, а також порушення когнітивних функцій.

Контролюйте артеріальний тиск

Стеження за артеріальним тиском дуже важливе, адже покращує роботу мозку шляхом забезпечення оптимального кровопостачання, а також зменшення ризику інсульту. Високий артеріальний тиск призводить до ушкодження судин мозку. Саме тому важливо контролювати показники свого здоров’я.

Вживайте спеціальні харчові добавки

Вживання харчових добавок сприяє правильній роботі мозку. Наприклад, діметіламіноетанол від Bluebonnet Nutrition покращує когнітивні функції. Не менш корисними є і жирні кислоти Омега-3, а також вітаміни В-комплексу та D. Користь мають й антиоксиданти — вітаміни С, Е, а також селен, оскільки вони сприяють захисту клітин мозку від окислювального стресу.

Контроль рівня цукру в крові

Дуже важливо контролювати рівень глюкози у крові, оскільки його коливання можуть негативно впливати на когнітивні функції, а також енергетичний обмін мозку. Наприклад, низький рівень цукру може викликати відчуття втоми та розсіяності. Глюкоза має вплив на вироблення нейротрансмітерів, які контролюють наш настрій, концентрацію та пам ‘ять. Важливо дотримуватися здорового способу життя та раціонального харчування для підтримки стабільного рівня цукру в крові та забезпечення оптимальної роботи мозку.

Відмовтесь від шкідливих звичок

Це матиме позитивний вплив на роботу мозку. Наприклад, позбавившись звички палити, ви покращите кровообіг, в тому числі й постачання кисню та важливих поживних речовин до мозку. Також відмова від шкідливих звичок зменшить внутрішні запалення, а також покращить психічне здоров’я.

Захищайте свою голову

Травми голови значно збільшують ризик порушення роботи мозку. Тому важливо захиститись від падінь, а під час їзди на велосипеді обов’язково одягати захисний шолом. Слід уникати потенційних небезпек на своєму шляху, а також забезпечити хороше освітлення приміщення для мінімізації ймовірного травмування.

 

 

 




Отзывы: 9 способів покращити роботу мозку

Добавление нового отзыва

Отзыв будет размещён после проверки модератором.


Имя:
Город:
Тема отзыва:
Отзыв:
Введите число на картинке:     


предыдущая статья: Заботьтесь о своей интимной жизни с эффективными препаратами
следующая статья: Где купить аппликатор или валик Ляпко в Запорожье, Харькове, Киеве, Одессе, Днепре?

Загородный курорт под Киевом: артезианская вода не только на столе, но и в бассейне
"Арктика": Надежный Партнер для Вашего Здоровья и Комфорта
9 способів покращити роботу мозку
Бандаж на голеностопный сустав: как и когда носить
Бандажи для колена и спины в Запорожье, Харькове, Киеве, Днепре и Украине от lz.zp.ua
Биты для отверток: особенности выбора
Где купить аппликатор или валик Ляпко в Запорожье, Харькове, Киеве, Одессе, Днепре?
Где купить товары для здоровья и реабилитации от производителя
Жесткой воде — решительное «нет»! Как выбрать умягчитель
Життя з алергією на котів
Заботьтесь о своей интимной жизни с эффективными препаратами
Какие витамины пить для укрепления иммунитета
Когда нужно сделать ЭКГ ребенку: особенности процедуры
Немецкие витаминно-минеральные комплексы Orthomol
Русскоязычный и украиноязычный психолог в Берлине (Германия)
Семейный врач в Одессе
Термометр Gamma Thermo Base
Тонкости туризма на яхте
Что такое вазотомия и для кого она актуальна
Як здійснити відмову від куріння за допомогою одноразової POD системи?
Яркие обувные тренды этой весны

Меню раздела
Hi-Tech
Авто
Авто и мото
Аренда авто
Бизнес
Бизнес и финансы
Бытовая техника
Бытовая электроника
Вещи
Виза
Домашние животные
Запчасти для авто
Здоровье
Инструменты
Интернет
Кафе и рестораны
Климат дома
Красота и здоровье
Красота и стиль
Лечение
Лечение и здоровье
Мастер класс
Материалы
Мебель
Мебель и интерьер
Напитки
Новости
Оборудование
Образование
Обувь
Одежда
Питание
Подарки
Полезное
Прочее
Работа
Развлечения
Разное
Ремонт
Ремонт и строительство
Сад
Сантехника
Семья и дети
Спорт
Страхование
Строительство
Техника
Техника и оборудование
Товары для туризма
Трансфер
Финансы
Это интересно
Афиша
Выставки
Календарь событий
Погода
Карты

Реклама на сайте
 
 
 
 
  На главную | Новости | Погода | Курорты | Отдых и лечение | Досуг | Информация | Достопримечательности | Недвижимость | Контакты | Реклама на сайте


реклама на сайте
  Та Одесса - отдых и туризм в Одессе!